Ilta-Sanomat kertoo, että televisio- ja elokuvayhtiö Scanbox Entertainment A/S:ää edustava asianajotoimisto Hedman Partners valitti tietosuojavaltuutetun päätöksestä hallinto-oikeuteen. Tietosuojavaltuutettu päätti aiemmin, että piratismista syytetyllä ihmisellä on oikeus saada kaikki asianajotoimiston hänestä hankkimansa tiedot nähtäväkseen.

Asianajotoimisto on aiemmin lähettänyt torrent-verkossa piratismista epäillyille maksuvaatimuksia tekijänoikeusrikkomuksista. Epäiltyjen tiedot asianajotoimisto on saanut markkinaoikeuden päätöksellä operaattoriyhtiöiltä, kun se on pystynyt esittämään riittävän painavat todisteet epäilyjensä tueksi.

Epäillyille elokuvien torrent-levittäjille on lähetetty kirjeitä, joissa on vaadittu satojen eurojen korvauksia tai muuten asia uhataan viedä eteenpäin oikeudenkäynniksi saakka. Tällaisia kirjeitä on Suomessa lähetetty arviolta kymmeniä tuhansia, Ilta-Sanomat kirjoittaa. Tiedossa ei ole, moniko on maksanut.

Hedman Partners on vienyt muutaman tapauksen oikeuteen.

Yksi piraattikirjeen saajista, Ritva Puolakka, on pyytänyt Hedman Partnersilta häntä koskevat tiedot, mihin hänellä on tietosuoja-asetuksen nojalla oikeus. Asianajotoimisto luovutti tiedoista vain osan. Yhtiö vetosi siihen, että tietojen luovuttaminen haittaisi sen liikesuhteen luottamuksellisuutta ja aineetonta omaisuutta.

Puolakka sanoo, että ei ole jakanut väitettyä piraattiaineistoa verkossa. Hedman Partners vetoaa myös siihen, että jos Puolakka on syytön, ei hänellä olisi oikeutta tarkastaa tietoja, koska ne olisivat jonkun muun tiedot, joita virheellisesti luultaisiin Puolakan tiedoiksi.

Puolakka valitti aiemmin tietosuojavaltuutetulle siitä, että sai vain osan tiedoistaan. Tietosuojavaltuutetun mukaan Puolakalla oli oikeus saada tiedot. Hedman Partners valitti tästä taas Helsingin hallinto-oikeuteen, joka päätti asian Puolakan hyväksi. Hedman Partners on IS:n mukaan käyttänyt valitusmahdollisuuden ja jättänyt maanantaina valituksen asiasta korkeimpaan oikeuteen.

Lähde: Tivi