Kaksi piratismiryhmä Team Xecuterin oletettua johtajaa on pidätetty Nintendo Switch -hakkien myynnistä, The Verge kirjoittaa. Toinen pidätetyistä on Ranskan kansalainen, ja hänet pidätettiin Dominikaanisessa tasavallassa. Molempia syytetään petoksesta.

”Syytettyjen uskotaan johtaneen kuuluisaa kansainvälistä rikollisryhmää, joka on jo vuosia kerännyt laittomia voittoja amerikkalaisten videopeliyhtiöiden teknologiaa hakkeroimalla”, oikeusministeriön apulaisasianajaja Brian Rabbitt kertoo ministeriön sivuilla.

”Nämä pidätykset osoittavat, että (oikeusministeriön rikosoikeudellinen) osasto pitää vastuullisina hakkereita, jotka pyrkivät ohjamaan ja hyödyntämään amerikkalaisten yhtiöiden immateriaalioikeuksia taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi – sijainnistaan riippumatta.”

Nintendon konsolien hakkerointiin erikoistunut ryhmä on tunnettu parhaiten SX Pro -nimisestä usb-laitteesta, jonka avulla Switchin saa ajamaan piraattipelejä. Sillä on valikoimassaan myös tuotteita, jotka soveltuvat muun muassa Nintendo 3DS- ja NES Classic -konsoleille.

Nintendo on nostanut ryhmää vastaan jo kaksi oikeusjuttua toukokuussa. Sen tavoitteena on lisäksi ollut lopettaa kaikkien Team Xecuterin tuotteita verkossa myyvien kolmansien osapuolten toiminta.