Cnet kertoo, että Sony Music, Universal Music Group, Warner Music Group sekä EMI syyttivät Coxia piratismin tarkoituksenmukaisesta huomioimattajättämisestä.

Levyjättien mukaan Coxin toiminnan ansiosta piraatit rellestivät vapaasti ja kopioivat yli 10 000 kappaletta mielin määrin. Yhtiöt syyttivät Coxia tietoisesta osallistumisesta piratismiin ja siitä rahallisesti hyötymisestä.

Levy-yhtiöitä todennäköisesti kismitti myös se, että Cox oli rajoittanut montako valitusta se kultakin taholta vastaanottaa. Yhtiöiden mukaan ne lähettivät Coxille satoja tuhansia ilmoituksia piratismista, mutta koska Cox ei suostunut niitä käsittelemään, se käytännössä oma-aloitteisesti sokaisi itsensä piratismiin sortuneiden asiakkaidensa käytökseltä.

Tuomioistuin oli musiikkijättiläisten kanssa samaa mieltä, ja katsoi Coxin olevan sekä suorasti että epäsuorasti osallinen tekijänoikeusrikkomuksiin. Koska rikkomukset olivat tahallisia, niskuroiva teleoperaattori sai maksettavakseen 100 000 dollarin korvaukset per kopioitu kappale.

Piraattien levittämiä biisejä oli kaikkiaan 10 017, joten Coxin maksettavaksi summaksi tuli kokonaisuudessaan reilu miljardi dollaria.

Siinä missä levy-yhtiöiden katto-organisaatio RIAA iloitsee oikeuden tapahtumisesta, Cox pitää tuomiota oikeusmurhana ja aikoo valittaa päätöksestä.

The Verge kertoo, että levy-yhtiöt ovat virittäneet tämänkaltaisia oikeusjuttuja myös muita teleoperaattoreita kohtaan. Coxin saama tuomio on niiden kannalta merkittävä ennakkotapaus.