Piraattiryhmä Codex paljastaa ohittaneensa kaikki Windows-sovelluskaupan sovelluksia ja pelejä suojelevat viisi drm-suojauskerrosta. Nämä ovat MSStore, UWP, EAppX, XBLive sekä Arxan, joista viimeinen on Denuvo-kopiointisuojauksen kaltainen teknologia.

Codex on ottanut esimerkkipeliksi Zoo Tycoon Ultimate Animal Collectionin, jonka aiemmin murtamattomana pidetyt suojaukset se on onnistunut ohittamaan.

Toistaiseksi on epäselvää, toimivatko Codexin havaitsemat kiertokeinot myös muihin Windows-sovelluskaupan sovelluksiin, vai koskevatko ne vain Zoo Tycoonia, MSPowerUser huomauttaa. Codexin mukaan kyseessä on kuitenkin ensimmäinen uwp-peli, jonka suojaukset on onnistuttu ohittamaan.

Universaalille Windows-alustalle suunniteltujen sovellusten murtuminen voi olla todella huono uutinen Microsoftille, MSPowerUser varoittaa. Kehittäjien houkuttelu saattaa vaikeutua entisestään, sillä kovin moni sovelluskehittäjä tuskin on sinut idean kanssa, että heidän hengentuotteensa päätyisi piraattien käsiin ilmaiseksi.