Suomessa on toistuvasti taivasteltu sitä, että oikeuden eteen päätyneille piraateille on lyöty maksettavaksi järkyttävän kokoisia laskuja. Muualla voi piratismista joutua vankilaankin.

Maailmalla on viime vuosina oltu aktiivisesti television maksukanavien luvattomalla katselulla bisnestä tekevien piraattien kimpussa. Erilaisten piraattiboksien käyttöön on helppo houkutella etenkin urheilufaneja. Varsinkin jalkapallo kiinnostaa katsojia ja siten myös hämärää bisnestä pyörittäviä rikollisia.

Torrentfreak kirjoittaa, että Britanniassa on langetettu vankeustuomiot kolmelle miehelle, jotka ovat myyneet Englannin valioliigaa taatusti ilman minkäänlaista oikeutta siihen. Amatöörikolmikosta ei ole kyse, sillä toimintaa pyöritettiin vuosikymmenen verran ja liikevaihtoa tuona aikana kerättiin noin kuuden miljoonan euron liikevaihto.

Miehet olivat myyneet omia tilauspakettejaan niin pubeihin, kerhoihin kuin koteihinkin pitkin Englantia ja Walesia.

Päätekijäksi todettu mies sai yli 7 vuoden vankeustuomion, toinen apuri sai runsaat kuusi vuotta ja toinen yli kolme vuotta hänkin. Yhteenlaskettuna kakkua tuli siis noin 17 vuotta.

Laittomien jalkapallo-otteluiden ja muun tv-tarjonnan luvaton välittäminen ei toki tähän lopu, yrittäjiä riittää. Yksi näistä kommentoi tapausta Torrentfreakille:

”Laitontahan tämä on, mutta sopii miettiä, miksi meille riittää asiakkaita. Kanavien myyminen pubeille on typeryyttä. Maksukanavien agentit kiertävät jatkuvasti ja ennemmin tai myöhemmin joku kapakoitsija kertoo, keneltä on palvelunsa hankkinut. Ja kyllä toiminnan pyörittäminen nettisivuilla yrityksen kautta ja omalla nimellä oli kerrassaan idioottimaista.”

Lähde: Tivi