Tähän mennessä Windows on yleensä pitänyt tai ainakin kannattanut asentaa kokonaan uudestaan jos koneeseen vaihtaa uuden emolevyn.

Tilanne voi tulla päälle myös prosessorin ja joskus jopa näytönohjaimen vaihdon yhteydessä, kun vanhan emolevyn tuen rajat tulevat vastaan ja on vaihdettava uuteen.

Houkutus mennä vanhalla asennuksella on suuri, koska uudelleenasennus tarkoittaisi samalla kaikkien muidenkin softien ja pelien asentamista uudestaan. Mitä kauemmin vanha Windows on koneessa hyrrännyt, sitä älyttömämpi urakka olisi edessä.

Kone saattoi näennäisesti toimia ainakin hetken vanhalla asennuksella, mutta todennäköisesti asennuksessa on jäljellä vääriä ajureita eikä Windows ole osannut muokata itseään täysin uuden kokoonpanon mukaiseksi.

Mikrobitin testien mukaan Windows 10 osaa kuitenkin sopeutua paremmin ilman uudelleen asennusta silloin, kun koneen kokoonpano on vaihtunut.

Testasimme, minkälaisissa olosuhteissa vanhaa Windows-asennusta voi käyttää sellaisenaan. Lue juttu tästä.

Mukana on myös vinkkejä muun muassa siihen, miten laitteiston päivittämiseen kannattaa varautua. Pelkän Microsoft-tunnuksenkin valinta voi aiheuttaa ikävän tilanteen, mikäli sattuu valitsemaan paikallisen tunnuksen.

Lue myös: