BitClub Network -huijausta pyörittäneet miehet ovat parhaillaan oikeudessa syytettynä 722 miljoonan dollarin huijaamisesta asiakkailtaan. BitClub Network lupasi ostaa sijoittajien rahoilla bitcoinien louhimiseen tarkoitettua tekniikkaa, lopulta louhintafarmin tuotot piti jakaa kaikkien siihen sijoittaneiden kesken. Mikäli mukaan verkostoon sai houkuteltua myös kavereitaan, maksettiin tästä bonuksia.

Neljä BitClub Networkin napamiestä joutuu nyt vastaamaan raskaisiin syytteisiin petoksesta, viidettä syytettyä ei vielä ole onnistuttu nappaamaan kiinni, Arstechnica kertoo.

Toiminnan pyörittäjien väliset viestit kertovat karua kieltään siitä mistä kaikessa oli alunperin kysymys. Viesteissä esimerkiksi viitataan sijoittajiin idiootteina, tyhminä ja lampaina.

Jo aivan palvelun perustamisen alkuaikoina vuonna 2014 yksi perustajista halusi vääristellä tuloslukuja sijoittajia houkutellakseen. Hieman myöhemmin päätettiin ulospäin ilmoittaa päivittäin 60 prosenttia todellisia louhintalukuja kovempia tuloksia.

Vuonna 2017 eräässä viestissä kerrottiin suoraan koko operaation tarkoitus: ”päästä eläkkeelle v**un rikkaana”. Tämän unelman toteutuminen ilmeisesti koski vain kuitenkin operaation perustajia, ei lukuisia asiakkaita.

Uhreja on ilmeisesti ympäri maailmaa, ainakin asiaan liittyviä Facebook-ryhmiä on perustettu niin Etelä-Afrikassa kuin Malesiassakin. Sambialainen Japhet Mesa yritti varoittaa maanmiehiään huijauksesta jo kesällä 2018, mutta ilmeisesti varoitukset kaikuivat paljolti kuuroille korville.

Rikkaiden eläkepäivien sijasta BitClub Networkin pyörittäjillä on luultavasti edessä hieman toisenlaisia tulevaisuudennäkymiä. Sähköisten viestimien välityksellä tehdystä petoksesta voi saada Yhdysvalloissa enintään 20 vuoden vankeustuomion. Lisäksi päälle voi napsahtaa vielä viisi vuotta arvopaperirikoksesta.