Yksi merkittävimmistä muutoksista on mahdollisuus tallentaa PS5-konsolin pelit yhteensopivalle usb-laitteelle. Tätä kautta säilöttyjä pelejä ei voi suoraan pelata konsolilla, mutta ne on huomattavasti nopeampi asentaa laitteelle kuin verkosta tai levyltä.

Tarkemmat usb-laitteiden yhteensopivuustiedot voit tarkastaa täältä.

Sony muistuttaa, että tulevaisuudessa PS5:n tallennustilaa voi laajentaa ulkoisen M.2 ssd -levyn avulla. Kuitenkaan tässä päivityksessä ominaisuutta ei vielä tuoda konsoliin.

Lisäksi PS5-konsolin Share Play -ominaisuus laajentuu koskemaan edellisen konsolisukupolven pelaajia, jotka pääsevät nyt verkon kautta ihmettelemään uuden lippulaivakonsolin pelejä.

Share Playn kautta käyttäjä voi jakaa pelikuvaansa tai hän voi halutessaan antaa pelioikeuden verkon kautta vierailevalle pelaajalle. Ominaisuus mahdollistaa myös joissain tapauksissa moninpelaamisen.

Mukana on myös muita pieniä viilailuja, kuten vaihtoehto äänikeskustelun nopeaan mykistämiseen sekä pelaajakohtaiseen äänenvoimakkuuden säätelyyn. Halutessaan käyttäjä voi myös ladata pelipäivityksiä ennakkoon, jotta nimike on välittömästi pelattavissa päivityksen tullessa voimaan. Tämä ominaisuus vaatii luonnollisesti myös pelinkehittäjien suostumuksen.

Lisäksi PlayStation-mobiilisovellus saa päivityksessä uusia ominaisuuksia. Voit lukea PS5-päivityspaketin tarkat tiedot täältä.