Pelikäyttöön suunniteltujen virtuaalilasien markkinoilla merkittävimmät pelurit ovat tähän saakka olleet The Oculus Rift ja HTC Vive. Kun Sony vihdoin julkaisee project Morpheus -nimellä PlayStation 4:lle kehittämänsä omat lasinsa, on niille ainakin pelejä odotettavasti tarjolla kilpailijoita paremmin.

PlayStation VR -lasit julkaistaan Suomessa 13. lokakuuta.

Ennakkoon laitetta arvioimaan päässyt The Verge antaa PlayStation VR -laseille arvosanaksi 8,5/10.

Laite saa kiitosta silmikon käyttömukavuudesta päässä, kun laitteen paino jakautuu muita laseja miellyttävämmin.

Edullisesta hinnasta tulee myös plussaa: PSVR maksaa alta 450 euroa, kun HTC Vive maksaa noin 980 euroa. Oculus Riftissä ja HTC Vivessä on korkeampi resoluutio: kummallekin silmälle on oma 1080 x 1200 pikselin näyttö. PlayStation VR käyttää yhtä näyttöä eli per silmä pikseleitä on tarjolla 1080 x 960.

PlayStationin etu on myös käyttöönoton helppous. Konsoli on samanlainen kaikille, kun taas pc-koneiden kanssa toimivilla Vivellä ja Riftillä voi olla laitteiston osien kanssa yhteensopivuushaasteita.

PSVR:n kanssa käytettävät Move-liikeohjaimet saavat arvostelijalta haukut. Ne on julkaistu jo 2010, jolloin niistä ei tullut hittiä. Nyt yhtiö yrittää yhdistää ne vr-laseihinsa, mutta niitä ei ole alkujaan suunniteltu siihen käyttöön. Sekä HTC:n että Riftin ohjaimia pidetään parempina tarkoitukseensa.