Viimeisen parin viikon aikana useat WhatsApp-käyttäjät ovat ryhtyneet pohtimaan toiseen pikaviestipalveluun siirtymistä.

Massamuuton syynä on ollut Facebookin omistaman palvelun äkkinäinen muutos käyttöehtoihin, joiden mukaan sovellus voi jatkossa jakaa käyttäjätietoja muiden Facebookin omistamien palveluiden käyttöön.

Euroopassa nämä ehdot eivät ole tulossa voimaan kokonaisuudessaan, mistä voimme kiittää tiukkaa yksityisyyttä suojaavaa lainsäädäntöämme. Puolestaan teknologiaguru Elon Musk on hehkuttanut Signal-palvelua, jonne onkin vyörynyt joukoittain uusia käyttäjiä.

WhatsApp-sovelluksen hylkäävän käyttäjän kannattaakin tietää, että palvelu poistaa tietosi vasta 90 päivää tilin poistamisen jälkeen, Entrepreneur kirjoittaa.

Käyttäjä ei voi itse nähdä tai päästä käsiksi tähän tietopankkiin. Tietojen säilyttämisen taustalla on useampi lakitekninen syy, kuten järjestelmän vioilta suojautuminen, luonnonmullistukset sekä mahdollinen aikaisemmin tapahtunut käyttöehtoja rikkonut toiminta.

Toisin sanoen varmuuskopioita pidetään kaiken varmuuden vuoksi tallessa. Ihan kaikki tiedot eivät välttämättä poistu koskaan, mutta säilytettäviin tietoihin kuuluu vain esimerkiksi anonyymiä laitedataa.

Muut käyttäjät eivät pääse varmuuskopioituja tietoja ihmettelemään.