Tuttujen nimissä tuleviin viesteihin ei kannata aina luottaa, lähettäjä voi olla joku aivan muu, jolla on pahat mielessään. Herkkäuskoisuus voi johtaa WhatsApp-tilin menetykseen huijarille, mikä taas johtaa muunlaisiin harmeihin.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että Sisä-Suomen poliisilaitoksella on tutkittavana useita WhatsApp-tilien kaappauksia. Temppu perustuu siihen, että uhria hämätään jonkun tutun nimissä.

Kaappauksessa käytetään hyväksi WhatsAppin ominaisuutta, jossa tilin omistajuus vahvistetaan kuusinumeroisella puhelimeen lähetettävällä koodilla.

WhatsApp-tili kaapataan siten, että tuttu yhteystieto pyytää asianomistajan toimittamaan kiireellisesti 6-numeroisen koodin, joka lähetetään asianomistajan puhelimeen. Huijausviesteissä väitetään, että tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi on päätynyt muka vahingossa uhrin puhelimeen. Jos kuusinumeroisen koodin erehtyy paljastamaan huijareille, WhatsApp-tili joutuu kaapatuksi.

Vahinko lähtee leviämään entistä laajemmalle, kun huijarit lähettävät huijausviestin eteenpäin juuri kaappaamansa WhatsApp-tilin yhteystiedoille. Kaapattuja tilejä hyödynnetään ilmeisesti myös uusien keskusteluryhmien perustamiseen ja roskapostin levittämiseen.