Torrentfreakin saamien vinkkien mukaan viranomaiset ovat iskeneet piraattien kimppuun useissa Euroopan maissa tiistaina. Etenkin Ruotsissa ja Norjassa on sen tietojen mukaan tehty useita ratsioita, myös Hollanti ja Sveitsi on mainittu.

Ratsiat näyttävät kohdistuneen merkittävimpiin elokuvien piraattilevittäjiin. Ryhmien sivuja on kadonnut verkosta ilman selityksiä, ja jäsenet ovat pyrkineet kätkeytymään virkavallan saavuttamattomiin.

Torrentfreak sanoo, että piraattielokuvien levittäjien ydinporukasta käytetään nimeä The Scene. Se näyttää olleet tämän viikon ratsioiden pääasiallinen maalitaulu. Löyhä yhteenliittymä on vuosien ajan hankkinut tavalla tai toisella käsiinsä dvd- tai bluray-versioita elokuvista tai tv-sarjoista. Ne on sitten pantu piraattilevitykseen ennen julkisia ensi-esityksiä. Etenkin elokuvabisnes katsoo kärsivänsä tällaisesta toiminnasta raskaasti.

Torrentfreak arvelee, että tämän viikon ratsioiden taustalla on viime talvena Yhdysvalloissa alkanut oikeudenkäynti yhtä piraattiaktiivia vastaan. Tämän sivutuotteena on ehkä saatu tiedonjyviä, joiden pohjalta viranomaiset eri maissa ovat lähteneet liikkeelle.