Keväällä 2018 #deletefacebook oli hashtag, johon törmättiin usein. BBC kirjoittaa, että sen suosio piikittää taas niin vahvasti, että se ainakin tiistaina näytti olleen Twitterin suosituin.

Sitä on käytetty etenkin USA:ssa, koska syy liittyy juuri maan poliittiseen tilanteeseen. Politico paljasti, että Facebook-pomo Mark Zuckerbergilla on kesällä ollut tapaaminen konservatiivipoliitikkojen ja oikeiston äänitorvien kanssa.

Zuckerberg on yrittänyt valaa öljyä laineille vakuuttaen, että hän tapaa usein erilaisia katsantokantoja edustavia ryhmiä. Mies kuvaa tätä oppimisprosessiksi, jota suosittelee muillekin.

Tapaamisesta närkästyneet taas epäilevät, että kyse olisi jonkinlaisesta suunnanmuutoksesta. Facebook kuten monet muutkin some-palvelut ovat pyrkineet vaihtelevalla menestyksellä kitkemään niin vihapuhetta kuin valeuutisiakin.

Tämä taas on johtanut siihen, että konservatiivit ja muu oikeisto on katsonut verkkopalvelujen Googlea myöten sensuroivan heidän sanomaansa. Asiasta on pitänyt suurta ääntä muun muassa presidentti Donald Trump.

Zuckerbergin kohuttu tapaaminen oli kesällä. Äskettäin Facebook ilmoitti, että poliitikkojen tekemät päivitykset lasketaan nyt merkittäväksi sisällöksi, jota ei poisteta, vaikka se rikkoisi Facebookin etikettiä eli yhteisönormeja.

Vaikka #deletefacebook-kampanja on nyt nostanut päätään voimakkaasti, Zuckerbergin toimille on ilmoittautunut myös paljon ymmärtäjiä.