Aina, kun uusi Android-versio julkaistaan kestää oman aikansa, ennen kuin tuorein jakelu on saatavilla kaikille laitteille. Kirjoitimme tästä hitauden ongelmasta aiemmassa artikkelissamme.

Tänä vuonna Google ei ole enää toukokuun jälkeen päivittänyt tietoa siitä miten iso osa Androidin omistajista käyttää mitäkin Androidin jakelua. Sen vuoksi on ollut vaikea arvioida miten hyvin Android 10 -käyttöjärjestelmä on otettu vastaan ja miten laajalti se on otettu käyttöön.

Pornhub antaa lukuja Googlen puolesta.

Kuten Android Police muistuttaa, Pornhub on yksi internetin 50 suosituimmista sivuista, joten vaikka sen antamat luvut eivät olisikaan täysin tarkkoja, ne ovat erinomaisen hyvä arvaus.

Datassa on myös yksi puute: se kattaa koko vuoden siinä missä Google on tyypillisesti päivittänyt omaa statistiikkaansa joka kuukausi. Datasta ei siis saa selville miten Android 10 on levinnyt minäkin kuukautena.

Pornhub pitää myös kirjaa kaikista Android-laitteista, eikä vain niistä joissa on Google Play Services -palvelu asennettuna. Tämäkin osaltaan vääristää dataa.

Pornhubin julkaisema jakaumadata on joka tapauksessa mielenkiintoista luettavaa.

Kärjessä on Android 9 Pie, jota on käyttänyt 48 prosenttia pornon ystävistä.

Oreo seuraa hyvänä kakkosena 23 prosentin käyttäjäosuudella.

Nougatia käyttää 12 prosenttia käyttäjistä, Marshmallow’ta 8, Lollipopin voimin vierailee viisi prosenttia, ja loput Android-versiot saavat ne viimeiset neljä prosenttia jaettavaksi keskenään.

Android 10 on löytynyt vain kahdelta prosentilta Pornhubin käyttäjistä.

Tästä ei silti kannata lukea Android 10:lle madonlukuja. Tuoreimman Androidin suosion pienuutta selittää tosiaan se, että statistiikka on koko vuodelta 2019, ja Android 10 saapui vasta syyskuussa. Suursuosiossa olevat Samsungin laitteetkin saivat kympin käsiinsä vasta marraskuussa.