Kickstarter-palvelussa kerää joukkorahoitusta nyt mielenkiintoinen projekti, hackster.io uutisoi. Power Pi on ups-ratkaisu (uninterrutable power source) Rasberry Pi -korttitietokoneelle. Power Pi asettuu suoraan Raspberry Pi:n 40-piikkiseen kytkinrimaan. Laitteessa on suoraan paikka 18650-tyyppiselle akulle. Valmistaja suosittelee käyttämään 2,9 ampeeritunnin Samsung INR18650-29E -akkua, josta hätävirtaa pitäisi riittää tunniksi.

Virtaa voi kuitenkin syöttää myös muunlaisista akuista. Raspberry Pi:n vaatimat tasalaatuiset 5 volttia ja 3 ampeeria muunnetaan Power Pi:n avulla mistä tahansa 3,9-14 voltin ja 2-3 ampeerin virtalähteestä. Sähköä voidaan syöttää myös muille laitteille joko usb-liitännästä tai ruuviterminaalin kautta.

Valmistaja tarjoaa myös Python-ohjelmaa, joka valvoo laitteen sähköjä ja osaa kertoa kauanko hätävirtaa vielä riittää. Ennen akun tyhjentämistä se osaa myös sammuttaa Raspberry Pi:n. automaattisesti ja turvallisesti.

Suomeen toimitettuna Power Pi irtoaa Kickstarterin kautta 21 eurolla. Toimitusten luvataan alkavan elokuussa, mikäli 10 000 euron rahoitustarve täyttyy.