Richard Seabrookin kehittämä Prospekt tarjoaa Half-Lifen maailmaan sijoittuvan tarinan.

Ensimmäinen Half-Life oli kaupallinen jättimenestys, eikä olekaan ihme, että peli on sittemmin saanut lukuisia lisä- ja jatko-osia. Alkuperäisen Half-Lifen tarinaa kerrottiin hieman toisenlaisesta näkökulmasta lisäosissa Half-Life: Opposing Forces sekä Half-Life: Blue Shift.

Ensiksi mainitussa asetuttiin Black Mesaan hyökänneen erikoisjoukkojen soturin saappaisiin, jälkimmäinen puolestaan kertoi Black Mesan katastrofista vartijan näkökulmasta.

Prospekt on kuitenkin itsenäinen peli ja kertoo oman tarinansa. Peli alkaa Half-Life 2 -pelissä esiintyneestä Nova Prospekt -vankilasta, jossa Gordon Freeman on joutumassa Combinen joukkojen vyörytyksen jalkoihin. Freemanin Vortigaunt-liittolaiset ovat kuitenkin onnistuneet järjestämään hiljaiselle miehelle apua.

Prospektin pääosissa seikkailee Half-Life: Opposing Forcesista tuttu Adrian Shephard, Neowin kirjoittaa.

Tällä hetkellä vielä kehityspöydällä olevan Prospektin voi ennakkotilata yhdeksän dollarin hintaan. Kun peli ensi kuussa julkaistaan, pomppaa sen hinta samalla kymmeneen dollariin. Omaksi kokonaisuudekseen rakennettu Prospekt ei edellytä alkuperäistä Half-Life 2 -peliä, vaan kyseessä on itsenäinen luomus.