Sonyn kauan odotetun PS5-konsolin ennakkotilauskampanja ei ole mennyt kuin Strömsössä. The Vergen mukaan yhtiö jätti asiasta tiedottamisen puolitiehen, joten konsolia jälleenmyyvät verkkokaupat ottivat ohjat omiin käsiinsä kaoottisin seurauksin. Esimerkiksi Amazonissa ennakkotilaukset myytiin loppuun jo ennen kuin niiden piti alkaakaan.

Sony tiedotti konsolin julkaisupäivästä ja hinnasta keskiviikkona. Ennakkomyynnistä ei kuitenkaan sanottu aluksi mitään, ja epäselvyys sai yhdysvaltalaiset jälleenmyyjät antamaan omia lupauksia ennakkotilauksista. Esimerkiksi GameStop julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jonka mukaan ennakkotilaukset alkavat välittömästi. Samoin toimivat myös Walmart, Target, Amazon ja Best Buy.

Sony lisäsi myöhemmin Twitterissä ennakkotilausten alkavan tänään torstaina 17. syyskuuta. Epäselvä viestintä on saanut monen pelaajan sapen kuplimaan, sillä markkinointipäällikkö Eric Lempel oli aiemmin luvannut, että ennakkotilausten alkamisesta tiedotetaan faneille hyvissä ajoin.

GameStop ei ehtinyt edes lisätä konsolia verkkokauppansa valikoimaan ennen tiedotteensa lähettämistä. Hämmentävässä tilanteessa nokkelat ostajat söivät hitaat, sillä GameStop möi ennakkotilauksia liikkeeseen kävelleille tai soittaneille asiakkaille. Kun konsoli viimein saatiin verkkokaupan valikoimaan, ostajien joukkoryntäys laukaisi sivun tietoturvajärjestelmän. Ostajien joukkoryntäys tulkittiin todennäköisesti palvelunestohyökkäykseksi.

Muissa verkkokaupoissa kertaalleen ostoskoriin laitetut konsolit ovat hävinneet kesken ostoprosessin, ikään kuin joku vohkisi konsolin ostajan seisoessa tavaratalon kassajonossa. Tuotteiden saatavuus on myös vaihdellut siten, etteivät ostajat voi olla varmoja saatavuudesta. Target ja Amazon ovat myyneet ennakkotilaukset loppuun ja Walmart on jopa peruuttanut asiakkaiden ennakkotilauksia.

Ennakkotilauksesta ei välttämättä ole ostajille juurikaan hyötyä, sillä esimerkiksi Target toimittaa ennakkotilatun konsolin Vergen mukaan 13.-18. marraskuuta, kun virallinen julkaisupäivä on 12. marraskuuta. Jos toimittaa ollenkaan, sillä myös näennäisesti läpi menneet tilaukset ovat epäonnistuneet.