Verkkokaupan kasvanut suosio on aiheuttanut sen, että monenlaisille tuotteille on verkossa runsaasti kysyntää. Tämä on saanut liikkeelle suuren määrän trokareita, jotka käyttävät apunaan ostobotteja. Koska ostobotti ehtii ostamaan tuotteen verkkokaupasta paljon ihmistä nopeammin, jäävät tavalliset ostajat usein nuolemaan näppejään.

Yksi viime aikojen suosituimmista tuotteista trokarien keskuudessa on ollut luonnollisesti PS5-konsoli. BBC:n haastatteleman teini-ikäisen trokarin mukaan varsinkin konsolin julkaisun aikoihin siitä saattoi helposti saada jopa tuplahinnan pimeillä markkinoilla. Perusversion ohjehinta Suomessa on 529,90 euroa ja digitaalisen version 429,90 euroa.

Monet trokareista ovat hyvin nuoria. BBC:n haastattelemat nuoret kertovat tienaavansa kuukaudessa jopa tuhansia puntia. Turhautuneet tavalliset kuluttajat ovat suuttuneet heille niin pahasti, että teinit ovat alkaneet saada vihaviestejä.

Trokareilla saattaa olla hallussaan useita laitteita samaan aikaan. Bottien avulla ostetaan myös esimerkiksi design-lenkkareita, joissa suosituimmat merkit ovat Yeezy ja Jordan. Bottien käyttäminen ostamiseen ei ainakaan Isossa-Britanniassa ole edes laitonta, mikä onkin saanut monet penäämään päättäjiltä toimia epäreiluna pidetyn toiminnan suitsimiseksi.

Asiaa on maan parlamentissa pyrkinyt ajamaan Skotlannin kansanpuolueen Douglas Chapman, jonka mukaan botit olivat suurelta osin syypäitä siihen, ettei PS5:tä meinannut saada jouluna pukinkonttiin.