Android-käyttöjärjestelmän luoneen ja sovelluskaupallaan rahaa tekevän Googlen luulisi olevan mielissään siitä, että ihmiset käyttävät paljon aikaa puhelintensa parissa. Mutta liika on ilmeisesti liikaa, Googlenkin mielestä.

Android Police kirjoittaa, että Google on julkaissut kolme uutta ilmaista sovellusta, jotka voivat auttaa puhelinten omistajia rajoittamaan ruutuaikaansa.

Suoraviivaisimmin asiaa lähestyy Envelope. Käyttö aloitetaan tulostamalla sovelluksen tarjoama pdf-tiedosto, josta saa taiteltua kirjekuoren. Puhelin laitetaan kuoreen, jonka läpi pystyy vain soittamaan puheluita tai ottamaan kuvia. Äkkiseltään tämä kuulostaa kovin ihmeelliseltä, koska puhelimia on monen muotoisia ja kokoisia. Selitys on se, että sovelluksen saa ladattua vain Googlen omalle Pixel 3a -puhelimelle, jonka mitat ovat yhteensopivat kuoren kanssa.

Kahta muuta uutta sovellusta sen sijaan voi käyttää muidenkin Android-puhelinten kanssa. Activity Bubbles pyrkii hauskalla tavalla näyttämään, kuinka monta kertaa puhelinta tulee tosiaan käytettyä päivän aikana. Aina kun laitteen lukitus avataan, näytön taustakuvalle ilmestyy kupla, jonka koko kasvaa koko ajan puhelinta käytettäessä. Illalla voi sitten hämmästellä kuplakokoelmaansa ja miettiä, olisiko päivän voinut viettää toisinkin.

Screen Stopwatch lähestyy samaa asiaa toisin – ei yhtä koristeellisesti mutta täsmällisemmin. Se vaihtaa näytön taustakuvan aikaa mittaavaan laskuriin, joka käynnistyy aina, kun puhelimen lukitus avataan. Päivän päätteeksi näkee, kuinka paljon huomiota puhelin sai osakseen.