Google on ilmoittanut, että se on aikeissa tarjota yhtiön Google One -palvelun ilmaiseksi, uutisoi ZDNet. Palvelun kautta Android-käyttäjät voivat automaattisesti varmuuskopioida puhelimensa tiedot pilveen.

Lähitulevaisuudessa ominaisuus on saapumassa myös iOS-ympäristöön, jolloin kyseisen käyttöjärjestelmän piirissä olevat voivat varastoida kuvia, videoita, kontakteja sekä kalenterimerkintöjä Googlen palveluun.

Jatkossa jokaisella Google-tilin omistajalla on One-palvelussa yhteensä 15 gigatavua käytettävää tilaa, jota voi laajentaa rahaa vastaan. Android-käyttäjät voivat määrätä puhelimensa päivittämään tiedot pilveen automaattisesti, mutta iOS-ympäristössä käsky on annettava manuaalisesti.

Pilveen tallennettujen tietojen selailusta ja arkistoinnista on myös tehty entistä intuitiivisempaa uudella tiedostojenhallintatyökalulla.

Google One esiteltiin maailmalle kaksi vuotta sitten. Uusien ominaisuuksien on määrä saapua Android-sovellukseen lähipäivien aikana. Google One on puolestaan rantautumassa iOS:ille ”tulevaisuudessa”.