Kun Apple rikkoi iPhone X:nsä hinnalla tonnin rajan, se vei koko kännykkäbisneksen tielle, jolta ei ole paluuta. Valmistajien lippulaivamallien hinnat jatkavat kapuamistaan kohti korkeuksia.

Tähän arvioon on päätynyt 9to5mac koottuaan analyytikkojen ja asiantuntijoiden käsityksiä. Syitä hintojen kapuamiselle on ainakin kaksi.

Yksi näistä on se, että lippulaivapuhelimiin otetaan yhä kalliimpia komponentteja. Esimerkkeinä näistä voidaan mainita iPhone X:n kasvotunnistuksen mahdollistava 3d-kamera, Huawei P20 Pron kolme takakameraa sekä yhä kalliimmat kuorimateriaalit.

Toista syytä haettaessa ostajat voivat katsoa peiliin. Apple kokeili, olisiko tuhannen taalan puhelin liian kallis ostajille. Ei ollut, iPhone X meni mainiosti kaupaksi. Tästä rohkaistuneena muut valmistajat voivat hinata hintojaan samalle tasolle.

Eikä tämä todennäköiseksi jää tähän. Apple saattaa hyvin tuumia, että jos ostajat maksoivat 1000 taalaa, he voivat yhtä hyvin maksaa enemmänkin. Jos puhelin ostetaan kytkykaupalla, hintojen erotus ei edes pahemmin kirpaise kuukausierässä. ”Miksipä seuraava iPhone ei voisi maksaa vaikka 1200 dollaria? Some-raivo kestäisi hetken, sitten ihmiset menisivät vähin äänin ostamaan puhelimen”, CCS Insightin pääanalyytikko Ben Wood veikkaa.

Hintojen kohoamiselle voi olla kohta kolmaskin syy, jos USA:n ja Kiinan kauppasodan uhka ei väisty.

Lähde: Tivi