Alaskan Airlinesin lento New Orleansista Seattleen päättyi viime viikon maanantaina matkustajien evakuointiin tuleen syttyneen puhelimen vuoksi. Seattlen lentoaseman tiedottaja kertoi asiasta uutisoineelle Seattle Timesille, että kyseessä oli Samsungin Galaxy A21 -puhelin.

”Pitkän tutkinnan jälkeen voimme todeta, että puhelin paloi tunnistamattomaksi. Kuitenkin erään lentoaseman poliisin haastattelun aikana matkustaja ilmoitti vapaaehtoisesti, että puhelin oli Samsung Galaxy A21. Emme voineet vahvistaa tätä laitteen jäänteiden perusteella.”

Miehistö joutui käyttämään palosammutinta sekä sammutinpussia estääkseen laitteen savuamisen. Alaskan Airlinesilta kerrottiin Vergelle, että matkustajat evakuoitiin koneesta hätäliukumäkien avulla. Kaksi matkustajaa tarvitsi sairaalahoitoa.

Eräs lennolla ollut matkustaja kuvasi palavaa puhelinta savukoneeksi. Hänen mukaansa sekä koneen henkilökunta että matkustajat pysyivät rauhallisina uhkaavassa tilanteessa.

Jos tutkinnassa saadaan vahvistettua, että kyseessä oli Samsungin puhelin, on tämä kova kolahdus korealaisyhtiölle. Samsung joutui vetämään vuonna 2016 markkinoilta Galaxy Note 7 -puhelimen sen räjähtävien akkujen vuoksi. Lentoyhtiöt kielsivät laitteen tuomisen lentokoneisiin.

Samsung ei ole vielä kommentoinut asiaa, eikä ole tarkempaa tietoa siitä, onko myös Galaxy A21 -puhelimissa jotakin laajempaa vikaa, vai onko kyseessä vain yksittäistapaus.