Yksikön painopisteenä on älypuhelinkameroihin liittyvä teknologiaosaaminen, kuten kamera-algoritmit, koneoppiminen, signaalinkäsittely sekä kuvan ja videon käsittely. Uusi tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö sijaitsee Hervannassa Tampereen yliopiston teknologiakampuksen läheisyydessä.

Tampereelle Xiaomi jalkautui viime kesänä tarkoituksenaan valmistaa maailmanluokan älypuhelinkameroita.

”Tutkimus- ja tuotekehitysyksikön perustaminen Tampereelle on tärkeä etappi yrityksemme kansainvälistymisen tiellä. Tulemme vahvistamaan liiketoimintaamme Tampereella ja työskentelemään paikallisten osaajien kanssa, jotta voimme kehittää tuotteitamme erittäin innovatiivisten teknologioiden avulla”, Xiaomin varatoimitusjohtaja Wang Xiang sanoo tiedotteessa.

Yhtiön tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Suomessa johtava Jarno Nikkanen kertoo, että tiimissä on nyt noin 20 henkilöä. Aikomuksena on rekrytoida pian lisää kamera-algoritmien osaajia.

”Business Tampere ja kamerateknologioiden ekosysteemi ovat olleet suureksi avuksi Xiaomin Tampereen yksikön perustamisessa. Prosessi on ollut yksi sujuvimmista, joissa olen ollut mukana. Ekosysteemin toimijoista ja paikallisista toimittajista on ollut valtavasti hyötyä esimerkiksi yksikköömme rakentuvan huippumodernin kameralaboratorion laitteistamisessa”, Nikkanen sanoo.