Puhelinvalmistajana tunnettua BlackBerryä pidetään laajalti kuolemaa tekevänä yhtiönä. Sen maineen ja kunnian päivät alkavat olla mennyttä kauraa, sillä yhtiö ei kykene pistämään kampoihin Applen ja Samsungin kaltaisille kännykkäjäteille.

Business Insiderin mukaan yhtiö onkin päättänyt hylätä kännykkäbisneksen ja yrittää nyt kiireellä siirtää toimintaansa yritysohjelmistojen, iot-laitteiden ja kyberturvan puolelle.

Business Insider kertoo, että BlackBerryn pyrkimykset saivat mukavasti nostetta sen jälkeen, kun Facebookia vastaan nostettu oikeuskanne patentin rikkomisesta saatiin päätökseen.

BlackBerry vei somejätin käräjille vuonna 2018 syyttäen yhtiötä BlackBerryn patentoiman viestintäteknologian kopioimisesta. Facebook luonnollisesti vastasi koko joukolla puolustuksen puheenvuoroja ja vastahaasteita.

Facebook onnistui saavuttamaan torjuntavoittoja oikeudessa aina vuoden 2020 loppuun saakka. Tuolloin liittovaltion oikeusistuin totesi BlackBerryn kanteessa olevan jotain perää. Facebook vaihtoi puolustelut sovitteluiksi, ja yhtiöt ratkaisivat tilanteen oikeusistuimen ulkopuolella.

Tapahtuman kunniaksi BlackBerryn osake ampaisi mukavasti 20 prosenttia ylöspäin.