Puhelinvalmistajana HTC:n tähti on laskenut parhaista päivistä, mutta tyystin se ei ole vielä heittänyt pyyhettä kehään. Britanniassa taiwanilaisvalmistaja joutui kuitenkin näin tekemään, ainakin toistaiseksi.

BBC kirjoittaa, että HTC:llä on pitkään ollut kiistaa saksalaisen Ipcomin kanssa. Saksalaisten mielestä HTC käyttää luvatta sen kehittämiä langattomia teknologioita.

Asiasta on käyty oikeutta ainakin Britanniassa, HTC:n tappioksi. Yhtiö lupasi, että Ipcomin patentoimat teknologiat korvattaisiin jollakin muulla saarivaltiossa myytävissä puhelimissa. Teot eivät kuitenkaan täsmänneet puheiden kanssa, Ipcom huomasi asiaa tutkittuaan: HTC käytti edelleen teknologioita, joihin sillä ei ollut oikeutta.

HTC ei noudata sääntöjä ja osoittaa piittaamattomuutta oikeuden määräyksistä, Ipcom moittii.

Nyt ovat nähtävissä venkuloinnin seuraukset – HTC:n puhelimia ei ainakaan toistaiseksi voi ostaa Britanniasta lainkaan. Yhtiön omassa brittiverkkokaupassa kaikille puhelinmalleille näytetään varastosaldoksi nollaa, vaikka niitä myydään muissa maissa. Samoin merkittävät puhelinkaupat ja operaattorit ovat poistaneet HTC-kännyt myynnistä.