Puhelimelle tai älykaiuttimelle puhumalla Xboxinsa saa käynnistettyä tai sammutettua, puheen avulla voi myös ohjata mediatoistoa, käynnistää pelejä ja sovelluksia – onnistuupa pyytämällä kuva-ja videokaappausten nappaaminenkin.

Ominaisuuden asentaminen vaatii beetavaiheessa pienen ylimääräisen kommervenkin. Omalla Google-tunnuksella pitää aluksi liittyä asiaa käsittelevään Google-ryhmään. Sen jälkeen Google Home -sovelluksessa tulee lisätä uusi laite valitsemalla ”Määritä laitteen asetukset (Set Up Device)” ja ”Toimii Googlen kanssa (Works with Google)”. Avautuvasta valikosta pitää vielä valita ”[beta] Xbox” ja kirjautua sisään Microsoft-tunnuksella.

Mikrobitin pikaisessa kokeilussa Xbox kyllä löytyi näin, mutta aivan kaikki toiminnot eivät tulleet ymmärretyksi. Erityisesti videoleikkeitä olisi näppärä pyytää tallentamaan äänellä kesken kiihkeän pelisession, mutta juuri tämän ominaisuuden kohdalla kodin älykaiutin alkoikin tehdä aiheesta Google-hakuja toivotun toiminnon sijasta.

Aiemminkin ääniohjaus on toiminut Amazon Alexan kautta. Mikäli Xboxinsa hankki Kinectin kanssa, pystyi äänikomentoja antamaan myös sen kautta.