Suomalaisittain kiinnostavasti nimettyä Puma Fi -tekniikkaa hyödyntävät kengät luvataan kuitenkin kauppoihin vasta vuoden 2020 puolella. Silloin jalkaansa voi vetäistä todella futuristiset popot – mikäli lompakosta löytyy noin 300 euroa kenkiin upotettavaksi.

Kenkiä ei tarvitse enää solmia perinteiseen tapaan, vaan lenkkareiden päällä on pieni moottori, jonka kuorta hipaisemalla se kiristää nauhat automaattisesti. Nauhojen asetuksia voi myös säätää iPhonella tai jopa Apple Watch -älykelloa hipaisemalla. Älykäs kiristysmekanismi osaa vetää nauhat juuri kunkin käyttäjän jalkaan täydellisesti sopivasti, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Virtaa tekniikalle syöttävä akku on kätketty kengän pohjaan. Kengät voi joko ladata langatonta latausalustaa hyödyntämällä – tai kiiretilanteessa vaihtaa tilalle täyden akun.

Kenkiä himoitseville teknonörteille luvataan mahdollisuus päästä niiden beetatestaajaksi. Mukaan pääsee yhtiön oman PUMATRAC-sovelluksen kautta. Sovellus on saatavilla niin iPhoneille kuin Android-laitteillekin.