Islantilainen valokuvaaja Garðar Ólafs halusi tallentaa sykähdyttäviä hetkiä, ja mikä olisi sen parempi paikka upeille kuva- ja videoelämyksille kuin purkautuva tulivuori Fagradalsfjall.

Fagradalsfjallin kuvaaminen kannatti ja ei kannattanut. Upeita kuvia saatiin, mutta droneostoksille matka käy. Ólafsin DJI:n valmistama drone nimittäin vaurioitui pahasti laskeuduttuaan epähuomiossa purkautuvan tulivuoren kraatteriin.

”Lennätin lennokkiani purkauksen ympärillä ja tulin ajatelleeksi, että olisi todella siistiä nähdä se suoraan yläpuolelta. Vähensin hitaasti droneni lentokorkeutta kunnes näin purkautuvan laavan ja kun katsoin ylös, en nähnyt enää lennokkiani. Olin käytännössä laskeutunut tulivuoren kraatteriin”, Ólafs kuvailee kokemustaan.

Huomattuaan virheensä Ólafs lennätti dronen nopeasti takaisin hoteisiinsa vain todetakseen, että lennokin valo ja jotkin antureista olivat sulaneet tai vaurioituneet pahoin. Lennokki ei ole enää lentokykyinen mutta yhtä kaikki, upeat kuvat saatiin talteen.

Lähikuvaa raivoavasta Fagradalsfjallista voi katsella täällä.