Zdnet kertoo, että Python Software Foundation on kiireen vilkkaa tuutannut ulos kaksi päivitystä, Python 3.9.2:n sekä Python 3.8.8:n. Päivitykset löytyvät täältä.

Päivitysten julkaisemista kiirehdittiin, sillä huolestuneet Pythonin käyttäjät vaativat kehittäjiä tilkitsemään vakavan haavoittuvuuden.

Cve-2021-3177 on tunnettu haavoittuvuus, johon hakkeri voi iskeä etäältä käsin. Sen kautta hyökkääjä voi aiheuttaa muistivirheen ja pääsee syöttämään kohdekoneeseen haittakoodia.

RedHatin mukaan pahin mitä tällä voidaan kuitenkaan saada aikaan on palvelunestoisku. Vaikka se onkin käyttäjän kannalta harmillista, mitään varsinaista tuhoa sillä ei saada aikaiseksi.

Tästä huolimatta Pythonin käyttäjät painostivat kehittäjiä viimeistelemään uudet Python-versiot nopeasti, jotta haavoittuvuudesta päästäisiin eroon. Kehittäjät eivät osanneet odottaa tätä.

”[Vaatimusten määrä] pääsi yllättämään, sillä me uskoimme, että myöhemmän vaiheen jakelijat poimivat tietoturvaan liittyvät sisällöt joka tapauksessa, ja kehitteillä olevat jakelut ovat saatavilla kaikille niille, joita kiinnostaa päivittää saman tien”, PSF kommentoi.

”Kävi ilmi, että kehitteillä olevat jakelut ovat yhteisöllemme pitkälti näkymättömiä, ja monissa tapauksissa niitä ei voida käyttää käyttäjien käyttämien päivitysprosessien vuoksi.”

Uudet Pythonit tilkitsevät myös toisen haavoittuvuuden. Cve-2021-23336 aiheuttaa verkkovälimuistin käytössä häiriön, jota hakkeri voi käyttää hyödyksi. Tuoreet Python-jakelut liiskaavat siis myös tämän bugin.