Patreon on verkkopalvelu, jonka kautta verkon sisällöntuottajat voivat ansaita rahaa seuraajiltaan. Maksua vastaan saa esimerkiksi erityisiä videoita, kuvia tai tekstiä. Siinä missä vastaava OnlyFans-palvelu on profiloitunut aikuisviihdekanavaksi, kerätään Patreonin kautta rahaa huomattavasti kirjavammalle joukolle.

Nyt rivit kuitenkin kapenevat hieman, sillä Patreon on ilmoittanut torjuvansa alustaltaan QAnon-salaliittoteoriaa levittävät tahot. Patreonin julkaiseman tiedotteen mukaan QAnonisteja on palvelussa vain joitakin, mutta yhtiö haluaa tarttua toimeen kitkeäkseen toiminnan sen ollessa nupullaan. Useissa muissa verkkopalveluissa QAnon-sisältö on jo ehtinyt nousta merkittävään rooliin.

Kaikkea QAnoniin liittyvää keskustelua ei kuitenkaan olla kieltämässä. Kriittinen ja analyyttinen QAnoniin liittyvä sisältö saa olla edelleen esillä, vain suoraan QAnon-salaliittoteorioita levittävät tuottajat saavat palvelusta lähtöpassit.

Ennen Patreonia QAnoniin täysin kielteisen kannan ovat ottaneet esimerkiksi Facebook, Etsy ja Twitter. The Vergen mukaan myös älykuntopyöriä valmistavan Peloton-yhtiön virtuaalitunneilla alkoi vilahdella Qanoniin vilahtelevia viestejä.