Yhdysvalloissa valta on vaihtunut jo hyvä tovi sitten, mutta tämä ei ole riittänyt hiljentämään kaikkein lennokkaimpia QAnon-salaliittoteoreetikkoja. Maan presidentinvaaleista lähtien hoettu mantra jatkuu edelleen, ja sen mukaan Donald Trump voitti todellisuudessa vaalit.

USA Today kirjoittaa, että Twitterin ankarista toimista huolimatta yli 1300 QAnon-tiliä oli jo viime viikolla julkaissut 81 014 päivitystä Joe Bidenin virkaanastujaisten jälkeen. Puolestaan Facebookissa salaliittoteoriaan liittyvät aihetunnisteet ovat keränneet satoja julkaisuja.

Totuttuun tapaan verkossa esitetyt väitteet ovat luonteeltaan varsin villejä. Niiden mukaan esimerkiksi Trump toimisi edelleen eräänlaisena ”varjopresidenttinä” maan johdossa.

Eräs tili puolestaan väittää, että Trump voi tappiostaan huolimatta määrätä sotatilan ja vangita kaikki poliittiset vastustajansa. Toinen tili sen sijaan antoi ymmärtää, että tappiossa olisi kyse ovelasta poliittisesta manööveristä.

”Miksi me emme voisi olettaa, että tämä on osa ennalta suunniteltua strategiaa?”, tilillä pohdittiin.

Somealustojen tiukoilla toimilla on kuitenkin ollut selkeä vaikutus, ja osa salaliittoteorioiden innokkaimmista toitottajista on siirtynyt vaihtoehtoisiin alustoihin.