Qualcomm kuvailee Snapdragon 8cx Gen 2 5G:tä toistaiseksi kehittyneimmäksi ja tehokkaimmaksi laitealustakseen. Tiedotteessa alustan luvataan vastaavan etätyön ja -opiskelun digitalisaatiotarpeisiin.

”Etätyöskentely on uusi normaali, ja yhä useammat yritykset etsivät keinoja nopeaan ja turvalliseen etätöihin siirtymiseen. Etätyöt lisäävät tarvetta jatkuvasti verkkoyhteydessä oleville tietokoneille, jotka ovat ohuita, kevyitä ja helposti liikuteltavia, ja joiden ominaisuuksiin kuuluu nopea 5g, wifi 6 sekä useamman päivän käyttöön riittävä akkukesto. Laajennamme asiakaskuntaamme Acerin kanssa ja jatkamme älypuhelinten parhaiden ominaisuuksien tuontia tietokoneisiin”, Qualcommin tuotehallintajohtaja Miguel Nunes toteaa tiedotteessa.

Snapdragon 8cx Gen 2 5G tukee 5g-yhteyttä sekä alle 6 gigahertsin että mmWave-taajuuksilla. Lisäksi alusta tukee wifi 6 -yhteyksiä.

Alustan ääniominaisuuksien luvataan häivyttävän ylimääräisen kaiun sekä muut häiriöäänet QualcommAqstic-teknologian avulla. Mobiilikamerateknologia puolestaan tukee 4k hdr -videotallennusta sekä 32 megapikselin kameraa. Usb type-c -kaapelin ja telakan avulla alusta tarjoaa myös tuen kahdelle 4k-näytölle.

AI Engine -tekoälymoottorin kerrotaan muun muassa tehostavan virransäästöominaisuuksia sekä avittavan videokonferensseissa katsekontaktiteknologian avulla.

Kaupallisiin laitteisiin Snapdragon 8cx Gen 2 5G -alustan on määrä saapua vuoden 2020 lopulla.