Kiinalainen Huawei joutui pahasti Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan keskiöön. Jättiyhtiö asetettiin niin sanotulle mustalle listalle, joka käytännössä estää amerikkalaisia yrityksiä myymästä teknologiaansa sille. Tuoreiden tietojen mukaan linjaa on nyt hitusen höllennetty.

Reutersin tietojen mukaan Qualcomm on saanut luvan myydä Huaweille 4g-sirujaan ja joitakin muita tuotteitaan. Tarkempaa tietoa asiasta Qualcomm ei halunnut kertoa, eikä lupalistan laajuutta avannut sen kummemmin Huawei kuin Yhdysvaltain kauppaministeriökään.

Huawei on käyttänyt monissa puhelimissaan omia sirujaan. Niiden valmistus kuitenkin vaikeutui syksyllä mustan listan myötä, sillä myös siruvalmistuksessa tarvittavien työkalujen ja ohjelmistojen vientiä rajoitettiin mustalla listalla rajusti. Analyytikoiden mukaan Huawein omat varastot olisivat riittäneet laitevalmistukseen vain ensi vuoden alkupuolelle saakka.

Armopala on tällä hetkellä vain kädenlämpöinen, sillä Qualcommille myönnetty vientilisenssi koskee ilmeisesti vain 4g-siruja. Kuluttajat ovat nimittäin siirtymässä kovaa vauhtia uusiin, 5g-puhelimiin.

Qualcommin lisäksi Huaweille saa myydä myös Intel. Micron Technology on kertonut anoneensa kauppaministeriön vientilisenssiä, muttei ole vielä uutisoinut sellaisen saamisesta.