Slashgear kertoo, että Qualcomm on kehittänyt kaksi langattomiin nappikuulokkeisiin suunnattua sirua, jotka tarjoavat käyttäjälle aidosti langatonta kokemusta.

Bluetooth-yhteydellä toimivat QCC514x sekä QCC304x ovat system-on-a-chip eli soc-siruja, eli ne sisältävät myös järjestelmätoiminnot. Näistä jälkimmäinen on suunnattu halvempiin laitteisiin, kun taas QCC514x on hifistelykuulokkeiden heiniä.

Sirut tarjoavat kehittyneitä ominaisuuksia kuten integroidun aktiivisen vastamelutoiminnon, joka tarjoaa erilaisia äänifilttereitä sitä varten, että osa ympäröivistä äänistä päästetään läpi. Näin napeista tulee turvallisempia käyttää esimerkiksi ruuhkaisessa ympäristössä.

Valmistajan mukaan siruissa on myös alhaisempi virrantarve sekä tuki ääniapulaisille kuten Alexa ja Google Assistant.

Sirut hyödyntävät myös Qualcommin omaa TrueWireless Mirroring -teknologiaa, jossa toinen nappikuulokkeista pitää yhteyttä puhelimeen ja sitten peilaa sen toisessa korvassa kököttävään vastinkappaleeseensa. Tämä leikkaa synkronoinnin tarvetta ja tekee yhteydestä häiriöttömämpää ja varmatoimisempaa.

The Verge huomaa, että koska QCC304x tarjoaa aktiivista vastamelutoimintoa sekä tuen ääniapulaisille, Qualcommilla on avaimet käsissään uuden sukupolven kuulokkeisiin.

Tämän vuoksi Qualcomm haastaa Applen AirPods-kuulokkeet, vaikkakin epäsuorasti. Qualcomm ei itse nappiluureja valmista, mutta se tarjoaa Applen kilpailijoille pätevät välineet taistella asiakkaista.