PewDiePie eli Felix Kjellberg on onnistunut haalimaan kanavalleen YouTubessa 108 miljoonaa tilaajaa. Youtuben ykköstähdeksi nousseen ruotsalaisen videoita on katsottu yhteensä kymmeniä miljardeja kertoja. Nyt katsojia haalitaan lisää Facebookin puolelta.

Kyseessä ei kuitenkaan ole loikka palvelusta toiseen, vaan PewDiePie jatkaa edelleen myös Youtubessa, jossa tapahtuvat myös kaikkien Kjellbergin videoiden ensiesitykset. Sen jälkeen videoista leikataan paremmin Facebook-maailmaan sopivammat – eli lyhyemmät – versiot.

Kaiken takana on lukuisia somen supertähtiä edustava Jellysmack. Yhtiön perustajiin kuuluva Michael Philippe kertoi sopimuksen yksityiskohdista John Koetsierin podcastissa.

Vähemmän yllättäen suurena motivaattorina asiassa toimi raha. Philippen mukaan suurin osa Jellysmackin edustamista sisällöntuottajista ansaitsee jo enemmän tuloja Facebookin kuin Youtuben kautta. Palveluita myös käyttävät eri ihmiset, vain 19 prosenttia verkon käyttäjistä hyödyntää sekä Youtubea että Facebook Watchia.

Rahan lisäksi useisiin palveluihin levittäytyminen tuo myös turvaa, Philippe muistuttaa. Vain yhteen palveluun keskittymällä asettaa itsensä alttiille tulovirran yhtäkkiselle tyrehtymiselle, mikäli palvelu esimerkiksi päätetään lopettaa (kuten Periscope), sen suosio romahtaa (kuten Vinelle kävi) – tai jos palvelu kielletään, kuten TikTokille on käynyt Intiassa.