Aikaisemmin Google-tilin omistajille on tarjottu täysin ilmaista tallennustilaa Google Kuvat -pilvipalvelussa, johon on ollut mahdollista tallentaa rajattomasti kuvia ja videoita ”high quality” -tarkkuudella. Käytännössä tämä on tarkoittanut kuvissa tehtyä automaattista kuvantarkkuuden laskua.

Sen sijaan ”original”-laatu on laskettu mukaan kaikille käyttäjille tarjottuun ilmaiseen 15 gigatavun tallennustilaan tai muuhun tilattuun tallennustilaan.

Nyt tämä käyttäjien arvostama ominaisuus on kuitenkin katoamassa, sillä Google ryhtyy laskemaan high quality -kuvat mukaan tilattuun pilvitallennustilaan. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että Googlen ilmaiseksi tarjoama 15 gigatavun tallennustila humpsahtaa täyteen varsin nopeasti.

Ratkaisulla pyritään todennäköisesti ajamaan käyttäjiä kohti Googlen maksullisia palveluita.

Onko Google siis hävittämässä kaikki kuvat, jotka ylittävät tuon 15 gigatavun ilmaisen rajapyykin? Ei suinkaan, sillä ennen 1. kesäkuuta pilveen tallennetut high quality -kuvat ja videot pysyvät edelleen palvelussa. Muutos koskee siis vain uusia sisältöjä.

Google tekee kuitenkin yhden poikkeuksen sääntöön, sillä yhtiön omilla Pixel-puhelimilla räpsityt high quality -otokset eivät täytä pilven tallennustilaa tulevaisuudessa.

Lisäksi Google on luvannut, että se tuo Google Kuvat -sovellukseen ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä voi entistä helpommin etsiä esimerkiksi pimeitä tai tärähtäneitä kuvia.

Voit tarkistaa oman tallennustilasi tilanteen täältä. Samalla näet arvion siitä, kuinka pitkäksi aikaa tallennustilasi riittää.