Microsoft on uuden toimitusjohtajansa Satya Nadellan aikakaudella vaihtanut taktiikkaa. Entinen, Steve Ballmerin aikainen vihollinen nähdään nyt yhteistyökumppanina.

Monet ovat epäilleet Microsoftin tarkoitusperiä. Jotkut ovat sitä mieltä, että yhtiö on oikeasti muuttanut lähestymistapaansa. Toiset taas ovat vakuuttuneita siitä, että Microsoftilla on Linuxin suhteen pahat mielessä.

Oman lusikkansa soppaan on upottanut nyt myös Linus Torvalds, joka kommentoi asiaa Linux-kehittäjäkonferenssin yhteydessä.

”Koko anti-Microsoft-touhu oli joskus vitsinä hauska, mutta ei oikeastaan. Tänä päivänä he [Microsoftilla] ovat paljon ystävällisempiä. Juttelen Microsoftin insinöörien kanssa useissa konferensseissa ja minusta tuntuu, että kyllä, he ovat muuttuneet. Että he ovat iloisia työskennellessään Linuxin parissa. Joten en ole enää ottanut anti-Microsoft-juttuja kuuleviin korviini”, Torvalds toteaa.

Microsoft on avannut monen ohjelmistonsa lähdekoodin. Lisäksi yhtiö aikoo sisällyttää oikean Linux-ytimen Windows Subsystem for Linux -alijärjestelmän uuteen versioon sekä tarjota oman kontribuutionsa Linuxin kehittämiseksi. Yhtiö on myös esitellyt oman Linux-pohjaisen käyttöjärjestelmänsä, Azure Spheren.