Win+R -näppäinyhdistelmä avaa pikakäynnistämiseen tarkoitetun Suorita-oikotien. Yksinkertaiseen tekstikenttään kirjoitetaan avattavan ohjelman, tiedoston, kansion tai internetresurssin nimi, ja hop, homma rullaa eteenpäin ilman tarvetta kahlata kömpelöitä valikoita läpi.

Oikotie on useimmille Windowsin tehokäyttäjille tuttu, sillä sitä kautta saa nopsasti avattua rekisterinhallintatyökalu regeditin tai käynnistystyökalu msconfigin sekä ajettua cmd-komentoja.

The Verge kertoo, että Suorita-oikotie kokee nyt melkoisen muodonmuutoksen.

PowerToys Run -sovellus on Microsoftin virallinen lisuke Windows 10 -käyttöjärjestelmälle. Vergen mukaan sovellus korvaa koruttoman Suorita-kentän vähän graafisemmalla käyttöliittymällä, johon saa lisukkeita, kuten laskimen sekä käynnissä olevien prosessien hakutoiminnon.

Mikäli PowerToys Run vaikuttaa tutulta niin ulkonäöltään kuin käytettävyydeltäänkin, siihen on syynsä. Se on hyvinkin paljon samankaltainen kuin macOS:n perustoiminto Spotlight.

Kun käyttäjä kirjoittaa hakukenttään muutaman kirjaimen, PowerToys Run tarjoaa niiden pohjalta ehdotuksia, joiden joukosta käyttäjä voi nopeasti valita haluamansa.

PowerToys Run on avointa lähdekoodia, ja sen ansiosta Windows-käyttäjien aktiivinen yhteisö voi kehitellä sille omia lisukkeitaan, kuten kustomoituja hakutyökaluja. Microsoft siis vain julkaisee perustoiminnot ja antaa yhteisölle vapaat kädet jatkaa siitä.

PowerToys Runin voi hakea GitHubista.