Rakentelupeli Depraved sisältää lähes nerokkaan kopiointisuojauksen, joka on jäi huomaamatta pelin murtaneilta piraateilta. Depravedin on kehittänyt saksalainen kahden miehen pelitalo, Evil Bite.

Depraved on ostettavissa muun muassa Steamin kautta, mutta pelin laiton kopio on tarjolla myös Pirate Bayssa. Sitä ei kuitenkaan kannata ladata useastakaan syystä. Ensinnäkin pelin pelaaminen siitä maksamatta on laitonta, minkä lisäksi Depraved sisältää kopiointisuojauksen, joka muuttaa pelinautinnon ajan kanssa tuskaksi.

Depravedin kopiointisuojaus toimii siten, että pelin varastot täyttyvät hiljalleen piraattihatuista tehden pelaamisesta ajan mittaan lähes mahdotonta. Kehittäjätiimi vahvistaa Pirate Bayn kommenteissa esitetyn väitteen paikkansapitävyyden. Eräs Pirate Bayn käyttäjä varoitti kanssapiraatteja siitä, että peliä ei voi jonkin ajan kuluttua enää pelata.

”Väitteet piraattihattuihin perustuvasta kopiointisuojauksesta pitävät paikkansa. Se on todella halpa suojaus, mutta näyttää toimivan”, Danilo Tondl vahvistaa TorrentFreakille.

Kehitystiimi ja piraatit ovat kuitenkin eri linjoilla. Depravedin kehittäneet Danilo ja David Tondl toivovat, että pelinsä laittomasti hankkineet ostaisivat sen ”ilmaisen kokeilujakson” jälkeen.

Juuri tästä syystä pelaaminen ei kaadu heti alkuunsa, vaan se hankaloituu ajan kanssa. Näin kehittäjät toivovat, että piraatitkin saavat pelin laadusta sellaisen kuvan, joka riittää ostopäätöksen tekemiseen – tai siitä luopumiseen. Piraattihattujen tarkoitus oli samalla myös jujuttaa pelin murtanutta piraattiryhmittymää: kun peli käynnistyy, tarkoittaa se yleensä sitä, että tehtävä on suoritettu ja kopiointisuojaus murrettu.