Kohujen keskellä ryöpyttynyt tähtitubetteja Felix ”PewDiePie” Kjellberg striimaa tästedes yksinoikeudella YouTuben piikkiin, kirjoittaa The Verge.

Aikaisemmin Kjellbergillä oli yksinoikeussopimus piskuisen DLive-alustan kanssa. Sopimus ennätti olla voimassa noin vuoden päivät.

YouTuben ja tähtitubettajan välistä yhteistyötä voi pitää jonkinasteisena rauhansopimuksena. Tätä ennen palvelu ei ole liiemmin markkinoinut itseään alustan seuratuimmaksi tubettajaksi nousseen Kjellbergin kautta.

Päinvastoin, Googlen omistama alusta on jättänyt tubettajan pois esimerkiksi vuosittaisilta YouTube Rewind -videoilta, joihin on kutsuttu kaikkia alustan suurimmat tähdet.

Syy tälle on helppo ymmärtää, sillä Kjellberg on useampaan otteeseen noussut otsikoihin asiattomien vitsien sekä rasististen möläytysten takia.

Tästä huolimatta – tai juuri sen takia – Kjellberg on onnistunut keräämään YouTubessa yli 100 miljoonaa seuraajaa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että tubettaja on hiukan rauhoittunut, eikä entisen kaltaisia ylilyöntejä ole nähty hetkeen.

Striimausalustojen välinen kisa tähtistriimaajista on käynyt kuumana jo pitkää. Viime vuoden lopulla Microsoftin omistama Mixer kiinnitti riveihinsä entisen Twitch-tähti Tyler ”Ninja” Blevinsin. Myös Facebook ja Twitch ovat haalineet striimaajia kuumeisesti.