Poliisin väkivallan seurauksen henkensä heittäneen George Floydin tapaus näyttää olleen jonkinlainen viimeinen oljenkorsi, joka katkaisi kamelin selän. Rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustavat mielenilmaisut ovat olleet viime päivinä valtavirtaa.

Tyrmistyksensä ovat ilmaisseet niin yksittäiset ihmiset lukuisissa mielenosoituksissa kuin myös lukuisat yritykset ja muut tahotkin.

Rasismilla on kuitenkin vielä kannatusta. Yksi merkki tästä on se, että BBC kirjoittaa rasisminvastaisten järjestöjen verkkosivujen joutuneen rajujen palvelunestohyökkäysten kohteeksi. Ddos-hyökkäysten rajuus ei kuitenkaan kerro, että hyökkääjärasisteja olisi ollut laumoittain, bottiarmeijoita voi valitettavasti kuka tahansa vuokrata tarkoitukseen.

Asiasta on kertonut Cloudflare, jonka tuotevalikoimassa on verkkopalvelujen suojaaminen juuri palvelunestohyökkäyksiltä. Lisäksi Cloudflare tarjoaa palveluaan ilmaiseksi järjestöille, joiden katsotaan kuuluvan riskiryhmään. Monet rasisminvastaiset järjestöt kuuluvat joukkoon.

Cloudflare kertoo, että tällaisiin organisaatioihin kohdistettujen torjuttujen sivulatauspyyntöjen määrä loikkasi viime viikolla lähes nollasta yli 120 miljoonaan. Yhtä ainutta kansalaisjärjestön verkkosivua pommitettiin 20 000 latauspyynnöllä sekunnissa.

Rasistit eivät ole ainoita verkon häiriköitä. Myös hyökkäykset USA:n hallituksen ja armeijan verkkosivuja vastaan ovat lisääntyneet. Vanha riesa Anonymous on havahtunut sekin hereille.