Kaikki aikaisemmat Raspberry Pi -tuoteperheen alustat ovat olleet melko tehokkaita korttitietokoneita. Pico avaa uusia ovia, sillä se on mikrokontrolleri.

Mikrokontrollerit ovat heikkotehoisia ja niitä käytetään perinteisesti erilaisten fyysisten laitteiden ohjaamiseen. Ne eivät pyöritä kokonaista käyttöjärjestelmää vaan yksinkertaisia yhtä käyttötarkoitusta varten tehtyjä ohjelmia.

Raspberry Pi Pico on halpa tapa sukeltaa mikrokontrollerien maailmaan. Vain neljän euron hintainen laite pohjautuu uuteen, kohtuullisen tehokkaaseen RP2040-mikrokontrolleriin.

Mikrobitti esittelee Raspberry Pi Picon tekniikan ja kertoo sen perusteet.

Pico on melko yksinkertainen laite ja suuri osa rakenteluideoista vaatinee jonkinlaisen ulkoisen anturin tai lisälaitteen. Tästä huolimatta alkuun pääsee myös pelkällä Picolla ja micro-usb-kaapelilla, sillä laitteessa on sisäänrakennettu lämpötila-anturi.

Bitin toinen opas käsittelee Picon varsinaista käyttöönottoa ja kehitysprojekteja. Oppaan luettuasi osaat ottaa Picon käyttöön ja toteuttaa micropython-ohjelman, joka lukee lämpötila-anturin tuottamia arvoja.

Älä myöskään unohda Bitin viimevuotista testiä, jossa oli mukana nippu erilaisia mikrokontrollereita ja korttitietokoneita.