Taittuvanäyttöisiä älypuhelimia odotetaan tekniikkaintoilijoiden piirissä kuin joulua viisivuotiaana. Luvassa on varmasti myös samankaltaisia karvaita pettymyksiä, kun paketista paljastunut odotettu lelu ei vastaakaan toiveita - tai hajoaa jo tapaninpäivään mennessä. Samsungin huippupuhelin jouduttiin tunnetusti jo kertaalleen vetämään pois markkinoilta sarana-alueen ongelmien vuoksi.

Nyt julki tullut Microsoftin patentti esittelee erään ratkaisun. Innovaatiossa saranan ympärillä on kammio, joka täytetään nesteellä tai kaasulla. Ratkaisu vähentää huomattavasti näyttöön kohdistuvaa rasitusta. Saranan suljetun rakenteen ansiosta sinne ei myöskään kulkeudu likaa.

Ominaisuutta tuskin nähdään piakkoin Microsoftin laitteissa, Digital Trends epäilee. Voi jopa olla, että se ei päädy koskaan Microsoftin tuotteisiin, sillä patentti on myönnetty yhtiön teknologialisensointiosastolle. Uudenlainen sarana saattaa siis löytää tiensä monien muiden valmistajien puhelimiin ja tabletteihin.

Huhujen mukaan Microsoft on julkaisemassa uudenlaista Centaurus-laitetta lokakuun alun Surface-tilaisuudessa. Nähtäväksi jää millainen sarana taittuvaksi uumoillussa laitteessa on.