Amazon Web Servicesin (AWS) Simple Storage Service- eli S3-ämpäreistä tai -säiliöistä lähes puolet saattaa olla väärin konfiguroituja ja turvattomaksi tulkittavia, kertoo VentureBeat.

Huolestuttavan luvun taustalla on pilviturvallisuusyhtiö Lightspinin tutkimus. Yhtiö tarkasti 40 000 S3-ämpäriä ja huomasi, että peräti 46 prosenttia niistä saattaa olla väärin konfiguroituja.

Väärän konfiguraation taustalla on vaikeasti hahmotettava määritelmä ”objects can be public” eli ”objektit saattavat olla julkisia”. Tällainen määrittely ei organisaatiolle vielä kerro, onko objekti julkisesti tavoitettavissa vai ei.

Julkinen objekti aiheuttaa joko tietovarkauden tai haittaohjelmahyökkäyksen riskin. Lightspinin mukaan yritysten ämpäreistä keskimäärin neljä prosenttia oli asetettu julkisiksi ja keskimäärin 42 prosenttia sisälsi maininnan mahdollisesti julkisista objekteista.

Lightspin kehittikin maksuttoman, avoimen lähdekoodin Python-työkalun, joka skannaa pilviympäristön ja selventää käyttäjälle, mitkä objekteista ovat julkisia ja mitkä eivät.