Vaikka fyysisten levyjen myynti on ollut kokonaisuutena jo pitkään laskussa, vanhat formaatit menestyvät tällä hetkellä erinomaisesti, kirjoittaa The Verge.

Vinyylilevyjen myynti kasvoi lähes 12 prosenttia kokonaismyyntimäärän ollessa 9,7 miljoonaa albumia. C-kasettien myynti kasvoi vielä voimakkaammin, sillä myynti kasvoi 19 prosentilla yhteensä 118 200 myytyyn albumiin. Kasvuluvut ovat tosin pieniä verrattuna striimaukseen, jonka kasvu oli viime vuonna peräti 41,8 prosenttia.

Vinyylilevyjen myynnin veturina ovat vanhat klassikkoalbumit. Myyntilistojen kärkipäähän kipusivat Michael Jackson, The Beatles, Fleetwood Mac ja Pink Floyd. Kauneusvirheenä vanhojen rockbändien uudelle esiinmarssille oli piikkipaikkaa pitävä Guardians of the Galaxy -elokuvan soundtrack, joka sekin tosin koostuu vanhoista klassikkokappaleista.

Cd-levyjen myynti tulee kovaa vauhtia alas, vaikka se on edelleen myydyin fyysinen musiikkiformaatti. Vaikuttaa siltä, että cd on tällä hetkellä musiikkimarkkinoilla väliinputoajan roolissa, koska sillä ei ole samanlaista retrostatusta kuin vinyylillä ja kaseteilla.