Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat tilaa­jien luettavaksi verkkoon. Löydät ne Retrobitti-osiosta, osoitteesta https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Pdf-muotoisia klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin uusiakin näköislehtiä.

Toimme ensimmäiset, vuoden 1984 lehdet verkkoon vuonna 2018 ja olemme lisänneet retronumeroiden määrää sen jälkeen tasaiseen tahtiin. Nyt ollaan päästy jo vuoden 1990 ensimmäisiin numeroihin.

Vuonna 1990 lehdissä käsiteltiin enenevässä määrin pc-koneita, mutta Amiga piti pintansa. Pelit kehittyivät kovaa tahtia, ja heti kärkeen tammikuussa oli lehdessä ”raskas tankkinumero”. Mukana oli muun muassa klassikkopeli M1 Tank Platoon sekä Conqueror (huomaa myös saman numeron keskiaukeamalta löytyvä) Turbo OutRunin juliste). Samana vuonna arvosteltiin muun muassa Ski or Dien, Rainbow Islandin ja Mechwarriorin kaltaisia pelejä.

Keskustelua retrolehdistä ja monista muistakin ATK-aiheista löydät Mikrobitin keskustelualueelta. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.

Lue myös: