Vuoden toinen retrotietäjä-visailu on ratkennut. Mikrobitti kävi taannoin tutustumassa tietokonemuseo ATA:n kokoelmaan, joka koostuu retrokeräilijä Ari Tommiskan koneista. Museo on huikea kokemus: lattiasta kattoon toinen toistaan vanhempia tietokoneita, konsoleita ja pelejä.

Käynnistä syntyi jutun lisäksi toistaiseksi kaksi Retrotietäjä-visailua. Ensimmäinen koettiin aika helpoksi, joten toisella kerralla panokset kovenivat.

Kysymykset olivat selvästi vaikeampia ja kello tikitti niiden aikana. Mitä nopeammin vastasit, sitä parempi tulos, kunhan vastaukset olivat oikeita.

Panokset kovenivat myös sikäli, että palkintona jaettiin Tommiskan itse lahjoittama, täsmäpommin kestävä, aito ja toimiva IBM PC-XT -tietokone sekä vierailu tuhannen retrokoneen museoon. Kahdelle seuraavalla luvattiin lohdutuspalkinnot.

Visailun ylivoimainen voittaja oli Vilho-Valtteri Salminen, joka tiesi oikean vastaukseen kaikkiin paitsi yhteen kysymykseen ja selvitti ne 308 sekunnissa.

Toiselle sijalla pääsi Mikko Tuomela ja kolmannelle Ari Päivänranta. Molemmilla kymmenen oikeaa vastausta, mutta Mikko selvitti ne 664 sekunnissa, kun Arilla kesti 2534 sekuntia.

Vilho-Valtteri voitti kisan pääpalkinnon, IBM PC-XT:n. Palkinto luovutettiin voittajalle henkilökohtaisesti syyskuussa. Mikko ja Ari saavat hienon retrohenkisen Mikrobitti-paidan.

Kiitos kaikille osanottajille!

Kisan kolme parasta

  1. Vilho-Valtteri Salminen: 11 oikein, aika 308 s.
  2. Mikko Tuomela: 10 oikein, aika 664 s.
  3. Ari Päivänranta: 10 oikein, aika 2534 s.