Vuonna 2019 vapaiden ohjelmistojen puolestapuhuja ja Free Software Foundationin perustaja Richard Stallman painostettiin eroamaan säätiön johtotehtävistä tämän lausuntojen johdosta.

Stallman otti tuolloin kantaa kuohuttaneeseen Jeffrey Epsteinin tapaukseen. Hänen mukaansa ei ollut varmuutta siitä, että sittemmin edesmennyt Marvin Minsky olisi tiennyt varmasti, että hänelle tarjottu 17-vuotias tyttö olisi toiminut pakotettuna. Lausunto oli liikaa monille, ja Stallmanin eroa vaadittiin varsin kovasanaisesti.

Nyt Richard Stallman on kuitenkin palannut Free Software Foundationiin ja se on liikaa Red Hatille ja monille muille avoimen lähdekoodin toimijoille. Red Hatilla ollaan menty jopa niin pitkälle, että Linux-jätti on jäädyttänyt rahoituksensa FSF:lle. Red Hatin lisäksi FSF:n päätöstä hyväksyä Stallman takaisin riveihinsä on kritisoinut kovasanaisesti myös Firefox-kehittäjä Mozilla.

Myös vapaaseen ohjelmistoon pohjautuvaa Tor-verkkoa kehittävä Tor Project vaatii Stallmanin lähtöä FSF:stä.

FSF:n nykyinen pomo Geoffrey Knauth on luvannut erota, kun olemassa on selkeä suunnitelma FSF:n johtotehtävien tulevaisuuden turvaamiseksi.