Messenger-pikaviestimen käyttäjän on hyvin vaikea havaita, että tekstiviestien integroiminen osaksi sovellusta ei ole pakollista.

Facebook haluaa, että sen oman Messenger-sovelluksen kautta lähetetään vastaisuudessa myös tekstiviestejä. Mitä enemmän Messengeriä käytetään, sitä todennäköisemmin käytetään myös palveluita, joiden avulla Facebook voi tehdä rahaa.

Käyttäjät pyritään integroimaan sms-palvelun käyttäjiksi jopa melko aggressiivisella tavalla, jossa näille esitetään ehdotus tekstiviestien sitomisesta osaksi sovellusta.

Vaihtoehtona on iso ”OK”-painike tai vaihtoehtoisesti pieni ”asetukset”, jonka kautta tarjouksesta voidaan kieltäytyä. Sovelluksen ”etusivulla” ei kuitenkaan tarjota selkeää ei-painiketta, Engadget kirjoittaa.

Facebookin käytäntöä kritisoidaan kovin sanoin. Lisäksi vaihtoehdottomuus saattaa rikkoa Google Play -kaupan sääntöjä. Facebook kiistää väitteet. Yhtiön mukaan se ”on edelleen reilu” ja tarjoaa mahdollisuuden kieltäytyä tekstiviestipalvelusta sovelluksen asetusten kautta.

VERY aggressive prompt by Facebook to add SMS to @messenger. Ain’t no ”No” button. A violation of Google Play rules? pic.twitter.com/7tZzAE5MGh

— Amir Efrati (@amir) 20. kesäkuuta 2016