Rikolliset ovat keksineet uuden tavan jatkaa kryptovaluutan louhimista uhrin tietokoneella, vaikka tämä poistuisi haitalliselta sivustolta tai sulkisi selainikkunan, Fossbytes kirjoittaa. Kikka toimii Chrome-selaimessa, jota käytetään Windows 7- tai 10-käyttöjärjestelmissä.

Rikolliset ja muut helpon rahan perässä olevat tahot ovat jälleen kehittäneet uuden tavan tienata valuuttaa.

Joillekin verkkosivustoille on ujutettu kryptovaluuttaa louhiva skripti, joka hyödyntää uhrikoneen suoritinaikaa. Toimintaa perustellaan muun muassa sillä, että kryptovaluutan louhiminen voisi poistaa sivuston ylläpitäjän tarpeen esittää käyttäjälle mainoksia.

Tähän asti louhinta on loppunut, kun louhijaskriptin sisältävä sivusto on suljettu. Ei kuitenkaan enää, sillä louhija jatkaa toimintaansa avaamalla uuden ikkunan, joka piiloutuu Windowsin tehtäväpalkin oikeaan alareunaan, kellon alle. Ikkuna on oletusarvoisesti niin pieni, ettei sitä helposti huomaa.

Windows 7:n ja Kympin läpikuultavuus saattaa kuitenkin paljastaa tuholaisen. Toinen vaihtoehto on kasvattaa tehtäväpalkin kokoa, kunnes ikkunan reunus tulee esiin. Valuutanlouhijan toimintaa voi seurata myös Windowsin Tehtävienhallinnan kautta. Mikäli Chrome on suljettu, ei Tehtävienhallinnassa pitäisi enää näkyä Chromeen liittyviä prosesseja.

Rikollisten uuden kikan havaitsi ensimmäisenä tietoturvayhtiö Malwarebytes, jonka esimerkkianimaation voi tarkistaa ArsTechnican kautta. Mainostenesto-ohjelmaa käyttämällä ei tässä tapauksessa voi suojautua louhinnalta, Fossbytes muistuttaa.